10-03-11

HOEDT U VOOR BEDROG!!!

PERS

VERSCHEURENDE TWIJFELS

FEIT IS DAT DE MEDIA ONS ALLEN OP VERSCHRIKKELIJKE WIJZE HEBBEN BEDROGEN.

QUASI AL HET INTERNATIONAAL NIEUWS BEREIKT ONS VIA EEN DRIETAL MEGA-PERSAGENTSCHAPPEN.

ZOWEL DE INTERNATIONALE ALS DE NATIONALE “KWALITEITSPERS” SLAAGDEN ER OP CRUCIALE OGENBLIKKEN IN DE BAL HOPELOOS MIS TE SLAAN.

ALLE GROTE NIEUWSKANALEN SLIKTEN KRITIEKLOOS DE ONDERTUSSEN PIJNLIJK ONTMASKERDE LEUGENS OVER DE MASSAVERNIETIGINGSWAPENS VAN IRAK.

ALLE GROTE NIEUWSKANALEN BRACHTEN KRITIEKLOOS DE ONDERTUSSEN BEWEZEN VERVALSINGEN VAN GESPEELDE GETUIGENISSEN VAN EEN MEISJE UIT KOEWEIT OVER DE WREEDHEDEN VAN DE IRAAKSE SOLDATEN IN EEN MATERNITEIT...

BRONNEN CHECKEN, KRITISCHE ZIN, JA GEWOON GEZOND VERSTAND STAAN AL LANG NIET MEER IN DE WEG VAN “HET NIEUWS”.


WELLICHT IS DE LYBISCHE LEIDER ONEVENWICHTIG, MAAR WAT ER VANDAAG OVERAL WORDT VERKLAARD OVER DE TOESTAND IN DAT LAND EN DE REST VAN NOORD-AFRIKA - ZEG MAAR IN DE WERELD -, HEEFT VOOR MIJ ZIJN STATUS VAN DEUGDELIJKE EN BETROUWBARE INFORMATIE JAMMER GENOEG TOTAAL VERLOREN. DIEZELFDE MEDIA AANVAARDEN KLAKKELOOS WAT BEWEZEN LEUGENAARS ZEGGEN.

OM MILITAIR INGRIJPEN GOED TE PRATEN IS HET “GEBRUIKELIJK” DAT DE “VIJAND” EERST UITVOERIG WORDT GEDIABOLISEERD.

DE GEVANGEN EN MISHANDELDE WESTERSE JOURNALISTEN HEBBEN IN ELK GEVAL VEER MEER GELUK DAN TALLOZE PERSONEN DIE WERDEN OPGEPAKT DOOR ENGELSE EN AMERIKAANSE “VEILGHEIDSDIENSTEN”.
DE MARTELINGEN IN ABU-GREIB, GUANTANAMO EN TALLOZE GEHEIME ADRESSEN DOEN DE ONGEMAKKEN VAN DEZE JOURNALISTEN-MARTELAARS IN HET NIETS VERZINKEN.

DE KLOKKENLUIDER (Bradley Manning) DIE DE INFORMATIE AAN WIKILEAKS BEZORGDE, EEN JONGE AMERIKAANSE LAGERE MILITAIR, ZIT AL VELE MAANDEN IN EENZAME OPSLUITING, ZELFS ZONDER FORMELE AANKLACHT, LAAT STAAN BEWIJZEN. DE MAN WORDT VOLGENS ALLE INTERNATIONALE NORMEN ONMENSELIJK BEHANDELD. MAAR HOE VAAK VERMELDT MEN DAT IN DIE KWALITEITSPERS? EN WAAR ZOUDEN WE OOIT EEN SPOOR VAN SCEPSIS BESPEUREN OVER DE BETROUWBAARHEID VAN DE INFORMATIE EN DE SELECTIEVE VERONTWAARDIGING?

NEE, DE BERICHTGEVING IS DOODZIEK EN NIET LANGER (Was ze dat ooit? Wellicht och meer dan vandaag.) EEN BETROUWBAAR VENSTER OP DE WAARHEID IN DE WERELD. ZE NEMEN DE LEUGENS KLAKKELOOS OVER...ZELFS AL ZEIDEN DEZELFDE MENSEN ENKELE MAANDEN ERVOOR IETS ANDERS...

BIJZONDER JAMMER, MAAR HELAAS

De commentaren zijn gesloten.