16-04-11

Hyper-hypocriete Hilary Clinton voor de VS


clusterbommen israel en vsSteun verdrag tegen clusterbommen groeit

Nederlands tijdschrift Trouw 03/12/08, 16:59In het Noorse Oslo is woensdag een conferentie begonnen die beoogt een wereldwijd verbod op het gebruik van clusterbommen tot stand te brengen. De organisatoren zeggen te hopen dat overweldigende steun voor het verdrag

notoire dwarsliggers,

zoals de Verenigde Staten,


Rusland en China, ertoe zal dwingen hun verzet op te geven.Noorwegen, dat anderhalf jaar geleden de campagne tegen de clusterbom begon, zal als eerste zijn handtekening zetten. Laos en Libanon, twee landen die zwaar door de wapens getroffen zijn, volgen.De organisatoren zeiden te verwachten dat donderdag aan het slot van de bijeenkomst zo'n honderd landen een handtekening hebben geplaatst. Ongeveer 125 van de 192 lidstaten van de Verenigde Naties zijn in Oslo vertegenwoordigd.De Noorse premier Jens Stoltenberg zei bij de opening van de conferentie dat het verbod te lang op zich heeft laten wachten. "Te veel mensen hebben armen en benen verloren", aldus Stoltenberg.Washington, Moskou en andere weigeraars stellen dat clusterbommen op het slagveld legitieme wapens zijn, omdat met gebruik van het wapen een vijandelijke opmars kan worden gestopt. De regering-Bush zei dat een totaalverbod de veiligheid in de wereld zou verkleinen. Amerikaanse militaire samenwerking met landen die het akkoord ondertekenen zou bij gezamenlijke humanitaire missies in gevaar komen.De actiegroep Handicap International stelt hier tegenover dat 98 procent van de slachtoffers burger is en 27 procent kind. Activisten hopen op eenzelfde ontwikkeling als met het verdrag tegen landmijnen uit 1997, dat weliswaar niet door alle landen is ondertekend maar dat ook door veel niet-ondertekenaars wordt gerespecteerd.Steve Cross van Human Rights Watch zei te hopen dat de aankomende regering van president Barack Obama de ondertekening van het verdrag tot een van haar grootste prioriteiten zal maken.De campagne tegen de clusterbom kreeg de wind in de zeilen na de oorlog van Israël tegen Hezbollah in de zomer van 2006.
De Israëlische luchtmacht strooide destijds zo'n vier miljoen stuks clustermunitie over Zuid-Libanon. De Libanese minister van buitenlandse zaken Fawzi Saloukh merkte hier over op dat kinderen en bejaarden na afloop van het conflict nog ruim twee jaar slachtoffer van de bommen waren.Het Israëlische ministerie van buitenlandse zaken liet weten dat Israël zich niet bij het verdrag zal aansluiten, omdat het vindt dat de kwestie moet worden geregeld via de VN-Conventie voor Conventionele Wapens.

CLUSTERBOMMEN: ISRAEL INSPIREERT al-Qadhafi...???

"Israël gebruikt cluster-en fosforbommen"

De Morgen: 05/01/09, 14u08

Bij de start van het grondoffensief in de Gazastrook heeft het Israëlische leger clusterbommen gebruikt, zo heeft de gezaghebbende Israëlische krant Haaretz gemeld. De Britse pers berichtte dat ook fosforbommen zijn gegooid.

Volgens de krant Haaretz is de zaterdag begonnen grondinvasie voorafgegaan door grootschalig artilliegeschut. Daarbij zijn honderden projectielen afgevuurd, waaronder ook clusterbommen. Meer informatie daaromtrent gaf de krant niet.

Verdrag van Oslo
De joodse staat was geen ondertekenaar van het Verdrag van Oslo dat eind vorig jaar een verbod op het gebruik van clusterbommen instelde. Israël gebruikte het wapen ook in 2006 tijdens zijn offensief tegen de sjiitische Hezbollah in Libanon.

Net als toen zijn in het dichtbevolkte Gaza witte fosforbommen ingezet, zo heeft de gezaghebbende Britse krant The Times met "bewijzende" foto's vandaag gemeld. Dit wapen kan vreselijke brandwonden veroorzaken, maar is niet illegaal als het letterlijk als rookgordijn of als middel tot "verlichting" van het slagveld wordt gebruikt.

Vijand verblinden
"Deze explosies (van witte fosforbommmen) zien er fantastisch uit en zorgen voor een groot deel van de rook die de vijand verblindt zodat onze troepen kunnen binnentrekken", zo citeerde de krant een niet nader genoemde Israëlische veiligheidsexpert. Het Israëlische leger zelf heeft het gebruik van deze omstreden munitie in Gaza uitdrukkelijk gelogenstraft.

De Conventies van Genève verbieden het gebruik van fosfor in burgerzones. "Indien doelbewust witte fosfor is afgevuurd op een menigte mensen, zal er iemand (voor het Internationaal Strafhof) in Den Haag eindigen", zo citeerde The Times militair expert en vroegere majoor in het Britse leger Charles Heyman. (belga/ka)

U HERINNERT ZICH ALLICHT OOK NOG LEVENDIG DE HERHAALDE KRACHTIGE VEROORDELINGEN EN PROTESTEN VAN DE VERENIGDE STATEN WANNEER DIT WERD VASTGESTELD?????? SCHURKENSTATEN...

15-04-11

PILAARKRONKELAAR TORFS

pilaarkronkelaar Torfs

Typisch kromdenken van Torfs.

De kerkjurist-politicus is grote voorstander van de bescherming van het biechtgeheim.
Een biechtvader mag niet aangesproken worden voor schuldig verzuim, wanneer hij weet heeft van misdaden, in casu van het quasi steeds recidive kindermisbruik.
Dit biechtgeheim moet volgens Torfs blijven omdat de daders anders zouden zwijgen...

Maar wat is dan het nut van die biecht-bekentenissen als ze daar in die donkere stoel blijven steken?

De maatschappij wordt er niet door gewaarschuwd of beschermd.

De enige die dan enig 'voordeel' heeft is de dader zelf die mogelijks al de illusie van een vergeving of tenminste een gedeeld geheim heeft.

Behalve voor deze nieuwe soort pilaarkronkelaars à la Torfs is het behoud van het biechtgeheim enkel een verdere bescherming van de daders en zelfs van hun beschermers op de koop toe.

Kotsmisselijke huichelarij en wellicht ook zelfbedrog van die 'jurist' van de kerk. DEZE THEOLOGISCHE PAALDANSER ZOU BETER MOETEN WETEN.

11-04-11

DE VOORSPELLINGEN KOMEN UIT... DAAR EN HIER EN OVERAL

05-04-11

DE LINKSE KERK

linkse kerk

De linkse kerk

Een treffende benaming voor zij die zichzelf links en centrum links noemen.
Een brede kerk van klein links over GROEN tot alle lokale schakeringen van SPA (Hoe hopelozer in de oppositie hoe linkser, des te langer in de meerderheid des te rechtser.).

De gelijkenissen met de katholieke kerk zijn treffend, pijnlijk, ja genant.
De taboes even talrijk als schadelijk voor de samenleving.

Zoveel hoofden, zoveel zinnen en elkeen heeft de beste interpretatie en invulling van het geloof gevonden.
De eigen fouten worden zelden en steeds decennia na de feiten erkend, maar de actuele versie is al-bij-al-de-beste. Perfectie is nu eenmaal niet van deze wereld...

Nederlagen worden verbloemd en zijn steeds de schuld van anderen, zeker nooit van de huidige leiders.

Tot en met het voorlopig historisch dieptepunt van de laatste peilingen, hoorde ik nog nooit één kopstuk openlijk toegeven dat er ook maar iets ernstig mis was met de aanpak, de standpunten, de organisatie, de beslissingen uit het verleden van de laatste tien-twintig jaar.

De boodschap is uitstekend maar komt niet over... de media en de kiezers zijn hieraan schuldig, niet de toppers.

Af en toe wordt er eens eentje in de hoek gezet, maar dat heeft dan te maken met puur persoonlijke, karakteriële redenen.
De jarenlange opstelling van dit ‘karakter’ in de eerste ploeg wordt niet in vraag gesteld.

Een overloper gaat in de ban en hoe men voorheen zolang nauw kon samenwerken is een mysterie.
Lagere rangen ergerden zich al jaren aan dat individu, maar die moesten zwijgen en wisten niet wat goed was voor de partij.

De vuile was werd binnengehouden, maar ook nooit gewassen.

Eerlijke evaluaties kunnen pas als het veel te laat is, en dan gebeuren ze ook niet omdat men nu moet bezig zijn met de problemen van vandaag...

De disfuncties, de heilige huisjes en de taboes van het klerikale apparaat, gelden ook in de linkse kerk: de leiders zijn onfeilbaar en de goede naam wordt tot in het absurde, ja tot in het sociaal-criminele beschermd, ten koste van al de rest.

Zelfs de verschrompeling van deze instituten is isomorf, evenals de drogredenen voor het debacle.

Vraag eens aan een volksvertegenwoordiger-ster van de SPA om één betekenisvolle fout op te noemen van zichzelf en de leiding...

Geen mea culpa.
Wel allen samen naar het Te Deum.
Eigendunk eerst.

En dat de rest nog verderfelijker is voor een eerlijke maatschappij, begint steeds holler te klinken.