27-05-11

OPROEP


GRAF VREDESBEWEGINGDRINGENDE OPROEPWIE KAN MIJ ZEGGEN

WAAR HET GRAF LIGT

VAN DE VREDESBEWEGING?

24-05-11

CHOMSKY IN AMSTERDAM (MAART 2011- NEDERLANDS ONDERTITELD)

WAAR IS DE VREDESBEWEGING?


GRAF VREDESBEWEGINGDRINGENDE OPROEPWIE KAN MIJ ZEGGEN

WAAR HET GRAF LIGT

VAN DE VREDESBEWEGING?

23-05-11

DE VS... EN WIJ???

CHOMSKY IN AMSTERDAM MAART 2011 MET ONDERTITELS

21-05-11

9/11 1973 (CHILI) ...

18-05-11

UW COMMENTAAR A.U.B.

In een wereld vol Washington Generals

Een slechtere openingszin is amper mogelijk.

Zelfs de enkele tientallen die hier regelmatig eens passeren, weten wellicht niet (meer) wie die Generals waren noch wat de metafoor die eraan wordt gekoppeld, betekent.

En wie na deze zinnen nog verder leest... Wist het wel en nog veel meer, en houdt dus allicht ook op vanwege reeds gekend...

A comment, a comment, my kingdom for a comment...

16-05-11

SLAAP ZACHT

11-05-11

VS WIL GEEN ECHTE DEMOCRATIE IN EGYPTE

08-05-11

BLIJFT U OOK ZWIJGEN?

Was het uitschakelen van Osama Bin Laden gerechtvaardigd of heeft zelfs een massamoordenaar recht op een proces? (Zonet een openingsvraag bij de 7de dag.)

De VS erkennen het Internationaal Gerechtshof niet omdat volgens eigen wetgeving hun soldaten niet zouden kunnen vervolgd worden, bijvoorbeeld voor oorlogsmisdaden en misdaden tegen de menselijkheid.


Bin Laden krijgt geen proces en wordt door een doodseskader kapotgeschoten.

Amerikaanse soldaten schieten vanuit een helikopter boven Bagdad zonder enige zinnige aanleiding burgers, kinderen, Reuter-journalisten aan flarden en mogen zelfs geen aanklacht krijgen, laat staan een proces.

Van twee maten en twee gewichten gesproken.

VERSE LEUGENS...

Niet zolang geleden verklaarden alle media, ook die van de eigen nationale zenders, dat Osama Bin Laden geen operationele rol meer speelde voor Al Qaeda en veeleer een geestelijke leider was geworden.

Gisteren verklaarden diezelfde media dat Osama Bin Laden nog een belangrijke rol speelde bij de organisatie van Al Qaeda.

Ooit gehoord van kritische journalistiek?
Hoeveel bronnen hebben die “journalisten” voor zowel het eerste “nieuws” als het tweede?

Behalve de doorgaans totaal leugenachtige verklaringen van het Pentagon...

Wat voor berichtgeving is dit nog?
Zijn onze media werkelijk niet meer dan een herhaling, een doorgeven van de officiële propaganda van de VS en haar hovelingen?

En zeg nu eens eerlijk, waarde bezoeker, hoe kritisch volgt u die media?
Soms zie je dingen waarvan je MET ABSOLUTE ZEKERHEID kan stellen dat ze niet kloppen.
Al eens zo’n SUPERKWAKKEL zelf opgemerkt???

“Like the doped white mice in the college lab” zingt Del Amitri in “Nothing Ever Happens”.

05-05-11

PRESIDENT-PAUWEN


Tegen beter weten in
durven we toch vragen dat
zowel het goede als het slechte
wordt erkend.

Als Amerikaanse presidenten pluimen op hun hoed willen steken
voor wat zij goede zaken noemen, laat ze dan ook pluimen in hun gat steken
voor alle slechte zaken.

Dan zullen deze presidenten al vlug rondlopen,
niet als indianenopperhoofden, maar als pauwen.

04-05-11

AL VERGETEN?

03-05-11

RECHTVAARDIGHEID...GEEN GEVAAR VOOR DE MACHT: U HOORT DIT NIET EN ALS U HET HOORT, GELOOFT U HET NIET, EN ALS U HET WEL GELOOFT, GELOOFT U NIET DAT U ER IETS KAN AAN DOEN. ALLES BLIJFT DUS ZOALS HET IS...

RECHTVAARDIGHEIDGEEN GEVAAR VOOR DE MACHT: U HOORT DIT NIET EN ALS U HET HOORT, GELOOFT U HET NIET, EN ALS U HET WEL GELOOFT, GELOOFT U NIET DAT U ER IETS KAN AAN DOEN. ALLES BLIJFT DUS ZOALS HET IS...

OBAMA BLIJFT ONZIN DECLAMEREN

DE AMERIKAANSE PRESIDENT OBAMA VERKLAARDE DAT DE WERELD EEN VEILIGER PLAATS IS GEWORDEN DOOR HET DODEN VAN OSAMA BIN LADEN.

DIT IS DUBBELE ONZIN.

BIN LADEN SPEELDE AL LANG GEEN OPERATIONELE ROL MEER. HIJ WAS MEER EEN GEESTELIJK LEIDER.
DAT HIJ DUS MINDER GEVAARLIJK WORDT (ALS MARTELAAR, GESTORVEN IN DE HEILIGE JIHAD...) IS ONZIN.

EN VOOR WIE ZOU DE WERELD VEILIGER ZIJN?

WE WETEN WEL DAT OBAMA EN ZIJN BROODHEREN DAARMEE ENKEL DE WESTERSE WERELD BEDOELEN.
DE REST VAN DE MENSEN ZIJN ZEKER NIET VEILIGER VOOR DE BRUTALE WILLEKEUR VAN DE ENIGE GROOTMACHT.

DAT “HET VRIJE WESTEN” NU VEILIGER WORDT DOOR BIN LADENS DOOD IS ONZIN.

ZELFS DE SPECIALISTEN VAN HET PENTAGON GAVEN TOE DAT HET TERRORISME IN DE WERELD MET EEN VEELVOUD IS TOEGENOMEN SEDERT DE AANVALLEN EN DE BIJHORENDE MASSAVERNIETIGING VAN AFGHANISTAN EN IRAK.
WAT ZOU DE ‘MARTELARENDOOD VAN BIN LADEN’ ZIJN VOLGELINGEN AFSCHRIKKEN?! INTEGENDEEL.

HET LEUGENACHTIGE GEWOUWEL VAN DE AMERIKAANSE PRESIDENT IS WEERZINWEKKEND.

DE OORVERDOVENDE STILTE VAN VREDESBEWEGING, PROGRESSIEVEN, HUMANISTEN... WORDT ENKEL VERSTERKT DOOR DE ‘RUIME AANDACHT’ DIE DE ‘VRIJE WESTERSE MEDIA’ AAN HUN MENING BESTEDEN.


EN MOETEN WE NU ECHT GELOVEN (JA, GELOVEN, AANVAARDEN ZONDER ENIG BEWIJS) DAT BIN LADEN, EEN MAN DIE ZOVEEL JAREN DURFDE TE VECHTEN TEGEN DE DOODSESKADERS VAN DE MACHTIGSTE OORLOGSMACHINE UIT DE GESCHIEDENIS, EEN VROUW ALS MENSELIJK SCHILD HEEFT GEBRUIKT?
WAAROM ZOUDEN WIJ DAT GELOVEN?
WAAROM IETS VAN AL DIE PROPAGANDA GELOVEN?

GEEN LIJK. GEEN PROCES. GEEN ENKELE KANS OM OOK MAAR IETS VAN DE VERSIE VAN CIA EN PENTAGON, ZO WELLUIDEND GEDECLAMEERD DOOR NOBELPRIJSWINNAAR VOOR DE VREDE, OBAMA, ZELFS MAAR TE CONTROLEREN.

NEWSPEAK RULES.

02-05-11

GEEF OBAMA DE NOBELPRIJS VOOR HYPOCRISIE, DIE VERDIENT HIJ TENMINSTE


vs schurkJuichende Amerikanen: USA!, USA!...

Obama, four more years! Four more years!...Osama kreeg geen proces, maar een kogel in het hoofd. Begraven op zee?Wat weet u nu echt zeker van Osama Bin Laden?

Wat kwam niet uit Amerikaanse/Westerse bron?

Betrouwbare bronnen zoals Colin Powells WMD’s?Het gemakkelijkste is meehuilen met de wolven, de sterksten, de winnaars, de bullebakken... If you can’t beat them, join them...?Zoals Israël, Groot Brittanië, Egypte, Jemen e.v.a. is de VS een schurkenstaat die al tienduizenden malen meer onschuldige slachtoffers gemaakt heeft dan Bin Laden.

Het embargo tegen Irak kostte volgens de officiële cijfers van de UNESCO zelf aan meer dan 50 000 kinderen het leven door honger en ziekte.We horen dat allemaal niet graag. Het drukt ons met de neus op de pijnlijke vaststelling dat we niet opkunnen tegen de enige wereldmacht.Maar moeten we daarom zo nadrukkelijk de slippen van die uitbuiters, hypocrieten en onderdrukkers dragen?

“Onze jongens” bombarderen mee als flinke, betrouwbare partners-in-crime.Onze premier zou wel liever een proces gezien hebben met Bin Laden, maar een moordaanslag door een perfect getraind en uitgerust DOODSESKADER vindt hij een GOEDE OPLOSSING.

Toch benieuwd of onze lieve groene Wouters ook zedig zullen zwijgen... Als we denken aan hun laatste meezinger:”Bomb Khadafi!”... GROEN is ook anders gaan leven..
YVES LETERME NOEMT DOODSESKADER GOEDE OPLOSSING


naamloosYVES LETERME VINDT DOODSESKADER

GOEDE OPLOSSING.

naamloos1.jpg

OBAMA: NOBELPRIJSWINNAAR VOOR DE VREDE...


obama vermoordt osamaVredeslaureaat Obama elimineert 'onze' vijand nr.1Nobelprijswinnaar voor de vrede Barak Obama voerde de bombardementen met ‘drones’, onbemande, telegeleide vliegtuigjes met slimme bommen aan boord, sedert zijn aantreden drastisch op.Over de dodelijke resultaten van die aanvallen bereikte ons via de westerse media slechts sporadisch wat nieuws. Wanneer een wiki- of andere leak de drone-doofpot even openpraamde, kregen we van de media een verbloemende versie. De telegeleide bomaanslagen waren steeds gerechtvaardigd en goed bedoeld, maar een mens kan zich ook eens vergissen... De honderden onschuldige slachtoffers, zoals de gasten van een huwelijksfeest, de marktbezoekers, de bewoners van talloze kleine nederzettingen en boerendorpjes... collateral damage.Maar geen nood, geen vrees, de nobelprijswinnaar voor de vrede verzekerde ons zonet dat de Amerikaanse helden van zijn special forces er alles aan hebben gedaan om geen onnodige slachtoffers te maken bij het moordcommando dat Osama Bin Laden heeft gedood. Er zouden nog wel enkele personen, waaronder een vrouw, zijn gesneuveld, maar stel je voor, die vrouw werd als menselijk schild gebruikt door die duivelse Bin Laden.

PS: Ook goed nieuws over de kwaliteit van de Amerikaanse helikopters. De arme Jimmi Carter wilde de Amerikaanse gijzelaars in Iran bevrijden, maar de helikopters van zijn special forces kwamen reeds bij het opstijgen met elkaar in botsing: gedaan reddingspoging. Bij Obama was er slechts één helikopter die een defect ontwikkelde. Ze hebben die dan maar opgeblazen...PS: En zolang we Ankie Reches als correspondente in Israël hebben, zijn we perfect op de hoogte van de waarheid aldaar...